Σπύρος Σιαμπλής

Υπόθεση Καρλίτος η νίκη στη Λαμία, παραμένει αναγκαίο για Παναθηναϊκό το 3Χ3

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τον «καυτό» Ισπανό αλλά και την… εβδομάδα νικών που θέλει ο Παναθηναϊκός για να «μετρήσει» αυτή στην Λαμία.

Φτάσαμε στα… τέλη Οκτώβρη για να πανηγυρίσει ο Παναθηναϊκός την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και μάλιστα απέναντι στον… κακό του δαίμονα, με τον οποίο δεν είχε νίκη στα πέντε τελευταία ματς στην έδρα του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!

Ωστόσο, αυτά ακριβώς τα δύο στοιχεία καταδεικνύουν και το γιατί, οι «πράσινοι» μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το σημερινό τους «διπλό» στην Λαμία πρωτίστως, αλλά και τα «κατορθώματα» κάποιων παικτών δευτερευόντως.

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Ικανοποιημένοι, γράφουμε και υπάρχει λόγος για την χρήση της συγκεκριμένης λέξης. Όχι λόγω του «μεγέθους» και της κατάστασης της ομάδας της Φθιώτιδας, ούτε επειδή «Παναθηναϊκός είσαι», που… είσαι αλλά αυτό δεν λέει κάτι.

Λόγω του ότι το «τριφύλλι» έχει βάλει στην… πίεση τον εαυτό του από μόνο του, με τα αποτελέσματα που -δεν- έχει φέρει από το ξεκίνημα της σεζόν στην Super League.

Καμία σημερινή νίκη δεν πρόκειται να έχει αντίκτυπο αν στην συνέχεια και μέχρι την επόμενη Κυριακή δεν ακολουθήσουν άλλες δύο απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Ατρόμητο, στα δύο εντός έδρας ματς που ακολουθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας!

Σίγουρα, βέβαια, επιστρέφοντας στο… τώρα, οι πρώτοι αυτοί τρεις πόντοι προσφέρουν μια βαθμολογική «ανάσα», δίνουν μια καλύτερη ψυχολογία στα αποδυτήρια και παράλληλα επιτρέπουν την δημιουργία του τόσο απαραίτητου νικηφόρου σερί.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι απόψε ήταν αναμφίβολα ο Καρλίτος, θυμίζοντας κάτι από την ταινία «Υπόθεση Καρλίτο»! Ο Ισπανός επιθετικός είναι δεδομένο πως είναι «φονιάς», είναι όμως, όπως και σχεδόν κάθε ποδοσφαιριστής στην θέση του και… παίκτης ψυχολογίας.

Σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι, πετυχαίνοντας δύο όμορφα τέρματα και φτάνοντας νωρίς-νωρίς τα τέσσερα, ενώ η παρουσία του στο… 1 πίσω από τον Μακέντα δεν του στέρησε τη δυνατότητα να είναι απειλητικός και σε άλλες δύο περιπτώσεις, παρότι πολλές φορές βρέθηκε έξω από το «κουτί».

Από κοντά, ο Σωκράτης Διούδης, ο οποίος φρόντισε όταν έπρεπε να διατηρήσει το μηδέν, για πρώτη φορά μάλιστα στο πρωτάθλημα, αποκρούοντας το όγδοο πέναλτι στην καριέρα του σε 20 εκτελέσεις!

Ενώ θετικός για πρώτη φορά ήταν και ο Σαβιέρ, που είχε συμμετοχή μάλιστα στο δεύτερο γκολ, στους διακριθέντες και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, με την είσοδο του Λούκας Βιγιαφάνιες στο ματς και την επιστροφή του στη δράση επίσης να «καταγράφεται» στα θετικά για τον Παναθηναϊκό.

Ως εκεί, όμως! Το είπε άλλωστε, μετά το ματς και ο Μπόλονι που χωρίς να έχει κάνει κάτι το «μαγικό», πρέπει να πιστωθεί και αυτός το μερίδιό του στην επιτυχία. Υπάρχει δρόμος ακόμα για να μπορέσει να… ορθοποδήσει αυτή η ομάδα και κατόπιν να κάνει το παιχνίδι που ονειρεύεται ο Ρουμάνος προπονητής της...

Σήμερα, απλά κατέγραψε κάποια δείγματα από την ποιότητα που -όσο κι αν δεν είναι επιπέδου παλαιότερων ομάδων του Παναθηναϊκού- αναμφίβολα διαθέτει, για ομάδα που αγωνίζεται στην Super League. Κι όσο περισσότερο και πιο σταθερά το κάνει αυτό, τόσες περισσότερες θα είναι και οι νίκες που θα ακολουθήσουν!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x